Dieta frantuzeasca

Vrei sa slabesti usor? Invata de la aslte popoare cum anume! In bucataria lor, vei gasi mancaruri sanatoase care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

Bucataria frantuzeasca a fost ridicata la rang de arta. Totul este combinat astfel incat sa se asigure un ehilibru nutritional, respectand regula asocierii corecte a alimentelor. Mancarea este aranjata pe farfurie si ornata. Chiar si portiile care par mici sunt gandite astfel incat sa fie considerate si sa aduca elementele de care organismul are nevoie.

Regimul de viata frantuzesc
Mananca la ore fixe, de trei ori pe zi, iar pentru pranz, isi rezerva 1-2 ore. Mananca branzeturi fine sau pate la antreu, carne de vanat, pui, vita, peste, dar doar carne salba, fructe de mare si multe legume sub forma de garnitura ori salate la felul doi si un desert (o placinta, crema de zahar ars, un fruct copt ornat cu putina ciocolata). Vinurile nu lipsesc de la mesele principale si, desigur, nu sunt asortate cu tipul de carne (alb la carnea alba si rosu la cea rosie), dar nu se consuma mai mult de un pahar si intodeauna sec.

De ce nu se ingrasa
Mananca la ore fixe, mesteca suficient, savurand mancarea, si se opresc imediat ce se satura. In general, portiile sunt mici. preparatele sunt condimentate cu plante aromatice, care grabesc digestia (ierburi de Provence - tarhon, rozmarin, cimbru, maghiran, anason). Consuma des branza dura (tare), cu continut redus de grasime, dar in cantitati mici (degusta, nu se satura), iar deserturile sunt portii mici. Mancarurile sunt preparate prin fierbere sau la cuptor, niciodata prin prajire.
Evita coasantii si pateurile, untul, deserturile ci foitaj si branza grasa.

Trucuri de slabit
Consuma doar branzeturi dure, branza de capra, peste si carne de vita, care-ti vor aduce mai putine calorii, iar pentru sosuri, foloseste combinatii de ulei de masline, zeama de lamaie si condimente ori sos de iaurt si condimente.
O masa echilibrata - pui la cuptor cu mirodenii si sos de rosii, legume fierte in abur sau peste inabusit in sos de lamaie cu varza de Bruxelles sau broccoli.
La restaurant - friptura la gratar cu garnitura de legume sau salata cu branzeturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu